House of the Dragon, serialul succesor Game of Thrones

Seriale TV

Game of Thrones a fost un succes in industria divertismentului. Unul la care nu se astepta nimeni, in momentul in care doi producatori au primit acceptul din partea lui George RR Martin pentru a adapta o serie de carti neterminata pana in ziua de azi, cand Martin continua sa promita in fiecare an ca The Winds of Winter va aparea anul imediat urmator. In aceste conditii, evident faptul ca finalul serialului nu a fost unul placut de public (a fost probabil gandit de la 0 de catre cei doi producatori si s-ar putea sa nu aiba nici o legatura cu finalul cartilor, pe care nici nu stim daca il apucam). Cu toate acestea, nimeni nu poate nega succesul serialului, succes pe care HBO se chinuie sa-l repete explorand lumea A Song of Ice and Fire (Cantec de Gheata si Foc, numele seriei de carti din care este inspirat serialul). 

Am spus despre House of Dragons ca este succesorul Game of Thrones, insa actiunea serialului va avea loc in trecut, nu in viitor. Ceea ce face ca noua productie sa fie mai mult un prequel. Iar deobicei seriile de tip prolog nu au prins publicului; un exemplu fiind a doua trilogie a Star Wars (care, opinie controversata, este mult mai buna spre deosebire de prima). Mai mult ca sigur ca cei de la HBO se bazeaza pe faptul ca acest serial ar putea avea un succes la fel de mare ca Thrones, sau poate macar un succes mediu, insa ramane de vazut. Ideea din spatele proiectului este una buna, avand in vedere faptul ca actiunea are loc cu 200 de ani in urma, in timpul Dansului Dragonilor, razboiul civil dintre Viserys si Rhaenyra Targaryen pentru Tronul de Fier. Este una dintre cele mai interesante povesti ne-explorate pana in prezent atunci cand vorbim despre universul ASoIAF, insa ar fi pacat ca aceasta poveste sa nu se ridice la inaltimea adaptarii. Mai ales ca acum cei de la HBO vor trebui sa creeze un scenariu de la 0. 

In momentul de fata, putem spune faptul ca House of the Dragon este cel mai așteptat spectacol din 2022. Cu toate ca nu stiu exact cum ar putea fi atunci cand, practic, rezultatul Dansului Dragonilor este cel mai mare spoiler al viitorului serial si poate fi aflat printr-un simplu click pe Google. In fine. In prezent, nu se stie exact cand va putea fi urmarit acest serial. Filmarile au inceput in aprilie 2021, ceea ce inseamna ca distributia si echipa se ocupa de el de aproape 10 luni. Este o perioada lunga de timp, dar presiunea este mare asupra HBO pentru a produce o continuare demna de Game of Thrones, deci probabil ca si-au alocat destul timp si buget pentru a face lucrurile cum trebuie. Am vazut diferiti membri ai vastei distributii anuntand ca au terminat filmarile in trecut, dar membrii distribuției sunt rareori pe platourile de filmare. Semnul adevarat ca filmarile se termina este dat atunci cand echipa incepe sa posteze mesajele de ramas bun, iar contul de Twitter @housethedragons a inregistrat unele dintre acestea.

Majoritatea au fost ceva gen: “My last day on Game of Thrones” (lol, unii sunt atat de fericiti sa joace intr-un prequel ca deja se asocieaza cu un serial cu care n-au absolut nici o legatura), sau “That’s a wrap after 8 long but amazing months”. In orice caz, premiera serialului ar putea avea loc in toamna sau in iarna acestui an. Nu e Thrones, nu vom vedea premiera in primavara cum ne-am obisnuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *