Ce inseamna un telefon reconditionat?

Telefoane

Daca ai nevoie de un nou telefon, dar vrei sa fie unul de ultima generatie, sa aiba performante foarte bune, camere excelente, o lunga durata de viata a bateriei, un design deosebit, ei bine pentru toate aceste preferinte va trebui sa platesti o suma destul de mare de bani. Un exemplu de telefon ce se incadreaza in aceasta categorie este iPhone 12 Pro Max care costa in jur de 6,300 de lei. Este un pret urias pentru un telefon, iar daca bugetul tau este mai mic si nu iti permiti sa iti cumperi telefonul mult dorit nou nout, poti sa te gandesti la optiunea de a-l cumpara reconditionat, putand sa economisesti 200-300 de lei. Foarte multe persoane evita aceasta optiune pentru ca nu stiu exact ce inseamna, ce presupune si au impresia ca daca vor cumpara un astfel de telefon, el va fi spart sau stricat, fiind necesare reparatii. Acest lucru este imposibil. Daca nu sti exact ce presupune un telefon reconditionat, te invit sa urmaresti explicatia de mai jos.

Cand intr-un depozit ajunge un lot de telefoane, un tehnician, un angajat, are responsabilitatea de a verifica functionalitatea telefoanelor, iar acest lucru este posibil daca va desface un telefon si il va testa pret de cateva clipe. Trebuie ca telefonul sa fie intact la exterior si sa nu prezinte nicio defectiune la interior. In caz contrar, intregul lot, inclusiv telefonul testat, se va trimit inapoi. Dar daca totul este in regula, restul telefoanelor se vor expune la vanzare cu pretul stabilit, cel initial, iar cel testat pentru ca a fost desfacut si utilizat se va expune la vanzare cu o reducere de aproximativ 200-300 de lei. Deci, daca vrei sa iti cumperi un iPhone XR, de exemplu, doar ca acesti 200-300 de lei sunt banii care iti lipsesc din buget pentru a-l cumpara nou, poti sa iei in considerare optiunea de a-l cumpara reconditionat, fara sa iti fie teama ca va fi spart, astfel incat sa fie spart ecran iPhone XR, pentru ca nu este posibil. Daca telefonul ar fi fost spart, ar fi fost trimise inapoi toate telefoanele. Doar pentru ca primeste o reducere nu inseamna ca este spart, zgariat si nici stricat. Este doar utilizat pret de cateva minute pentru a se vedea daca totul este in regula. Din contra, poti avea certitudinea ca acel telefon functioneaza, fiind testat anterior.

Acestea fiind spuse, un telefon reconditionat inseamna un telefon testat profesional, curatat si ambalat profesional, pentru a se verifica functionalitatea lotului. Reducerea de 200-300 lei este atribuita doar pentru simplul fapt ca a fost utilizat pret de cateva momente. Asta inseamna ca nu mai trebuie sa iti fie teama ca cumperi un telefon reconditionat, pentru ca nu va fi spart, zgariat si nici stricat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *