Camera Iphone 12 Pro Vs Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Telefoane

Iphone 12 Pro este un telefon de top de la Apple, iar Samsung Galaxy Note 20 Ultra este un telefon de top de la Samsung. Ambele au unele dintre cele mai bune functii ale camerelor, au 3 lentile, sunt capabile sa inregistreze video 4K HDR, focalizare automata. Daca vrei sa afli cum se compara camerele celor 2 telefoane, fii cu ochii pe comparatia ce va urma.

Iphone 12 Pro costa 999 de dolari, are 12 camere de 12 MP, un teleobiectiv de 2x si un scaner Lidar si filmeaza videoclipuri in Dolby Vision HDR. 

Samsung Galaxy Note 20 Ultra costa 1.099 de dolari, are un teleobiectiv cu un zoom optic de 5x, inregistrare 8K, moduri pro sau manuale. 

In setarile implicite si in conditii bune de iluminare, cu Smart HDR 3 pe iphone si Scene Optimizer pe Note, pozele au iesit fantastice. 

Camera principala cu unghi larg de la Note are 108 MP ce ofera si posibilitate de decupaj si schimbarea cadrului dupa efectuarea pozei. Functia pixel binning inseamna ca poza are o rezolutie de 12 MP in mod implicit. In conditii mai dificile de iluminare, Iphone 12 Pro realizeaza poze mai echilibrate si saturate. 

Galaxy Note 20 Ultra are un zoom optic de 5x, deci la acest capitol, el castiga. Pozele sunt foarte clare si echilibrate.

Modul portret este punctul forte al Iphone 12 Pro. Chiar daca ambele telefoane realizeaza portrete bune, Iphone pastreaza mai bine detaliile de umbra si contrastul, iar subiectii sun mai clari. 

Note 20 Ultra cu camera frontala poate sa intunece culorile. Iphone 12 Pro are modul de noapte si la camera frontala ce functioneaza si la portrete, in timp ce telefonul de la Samsung nu o are. 

Modul de noapte functioneaza la toate camerele de la Iphone 12 Pro si avand scanerul Lidar, are si focalizare automata pe timp de noapte si este mai rapida decat cea cu laser de la Note. Ambele telefoane realizeaza poze bune in mod de noapte, doar ca Note 20 Ultra are pozele mai bune.

In ceea ce priveste videoclipul, Iphone 12 Pro castiga, pentru ca imaginile sunt mai bine echilibrate, culorile sunt mai naturale si focalizarea mai neteda. Cu toate acestea, Note 20 Ultra are mai multe setari ale videoclipului, se poate blura fundalul, inregistreaza 8K, se poate modifica expunerea, balansul de alb si focalizarea manuala.

Acestea fiind spuse, Samsung Galaxy Note 20 Ultra castiga la pozele cu zoom si la pozele in conditii de intuneric cu modul de noapte, dar Iphone 12 Pro castiga la poze statice si la inregistrare. Alegerea unui telefon dintre cele 2 tine de ce fel de fotograf esti, pentru ca ambele telefoane au camere foarte bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *