Siri VS Google Assistant VS Bixby

Internet

Asistenti vocali au fost creati pentru a usura multe activitatile ale oamenilor.Siri, Google Assistant si Bixby sunt cei 3 asistenti vocali care se regasesc pe telefoane. Siri se regaseste doar pe IOS, Google Assistant pe telefoanele Android si Bixby a fost introdus incepand cu Samsung Galaxy S8. Bixby este conceput pentru a cauta anumite lucruri folosindu-ti vocea, dar nu poate sa il inlocuiasca pe Google Assistant. In randurile de mai jos voi compara cei 3 asistenti vocali, asa ca daca vrei sa afli cum se compara, te invit sa urmaresti comparatia.

Toti cei 3 asistenti pot face diverse lucruri, precum verificarea vremeii, setarea alarmei, activare a Bluetooth-ului, verificarea timpului si multe altele. Siri se spune ca va face poza atunci cand ii vei spune, doar ca va deschide camera frontala si nu va face nicio poza de fapt. Bixby chiar te ajuta atunci cand vrei sa setezi ceva in aplicatiei camerei si ii poti spune de exemplu, „Bixby, schimba rezolutia camerei de spate in UHD” si ea o va schimba. 

Totusi, dintre cei 3 asistenti vocali, Google Assistant este cel mai rapid, mai ales atunci cand ii vei cere sa iti spuna cum este vremea sau sa activeze Bluetooth-ul. Pe locul 2 se claseaza Siri, iar pe ultimul se afla Bixby, fiind cel mai lent. Daca spui „Buna Bixby” timpul de ascultare va fi mai lung decat atunci cand ti apasat pe buton.

Pe langa realizarea comenzile simple, asistenti vocali pot sa rezolve si sarcinile mai complexe, ca de exemplu, gasirea pozelor de ieri si organizarea lor intr-un folder cu un anumit nume. Comenzile mai complexe functioneaza bine si in aplicatii precum Facebook sau Twitter, nu doar in cele ca Samsung. Poti gasi o lista de aplicatii la care Bixby functioneaza in sectiunea Bixby Labs. Poti sa spui „Deschide Instagram si posteaza ultima poza cu descrierea Minunat”, iar Bixby va incarca poza pe Instagram conform cerintelor tale. Siri si Google Assistant pot functiona la WhatsApp si poti spune ”Trimite un mesaj catre Tom”. Dar si Bixby poate face acest lucru.

Bixby iti permite sa faci comenzile mai scurte atunci cand ele sunt mai lungi prin Bixby Home. Google Assistant poate face acest lucru prin Google Home.

Toti 3 pot sa citeasca si sa trimita mesaje, doar ca Siri este cel mai rapid. Google Assistant este cel mai bun cand vine vorba de a purta o conversatie. Bixby nu va putea sa inteleaga aceste cerinte.

Acestea fiind spuse, asistentii vocali, Siri, Google Assistant si Bixby, au fost creati pentru a usura unele activitati si fiecare are atat avantaje, cat si dezavantaje si se pot completa unul pe altul, dar nu cred ca ar trebui sa fie un aspect atat de important cand vine vorba de alegerea unui telefon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *