Cum sa iti faci o masca de protectie de acasa?

Sanatate

Din cauza coronavirus ni se recomanda ca atunci cand iesim din casa si ne indreptam catre un loc aglomerat, precum un supermarket, sa purtam o masca, indiferent daca este o masca din material, din bumbac sau elastic. De aceea mai jos voi detalia de ce ai nevoie pentru a-ti confectiona si tu o masca si cum trebuie sa procedezi in confectionarea ei. Masti N95 nu se mai gasesc pentru public, deoarece medicii au mai mare nevoie de ele, iar Amazon a incetat sa le mai vanda publicului. Mastile de casa nu blocheaza fiecare particula, dar ajuta in mai multe conditii. Dar desi, porti o masca trebuie sa respecti si distanta sociala pentru o mai mare protectie. 

Mastile facute acasa era disponibile chiar si in mediul online dinaintea inceperii pandemiei, iar ele au capacitatea de a bloca anumite particule de praf, aerul poluat de afara si alergeni, cum ar fi polenul. Desi ele nu pot sa blocheze chiar si cele mai mici particule, au si ele beneficiile lor, precum blocarea particulelor din urma unui stranut sau tuse, protejarea altora de particule daca ai virusul si nu sti inca, poate incuraja un comportament mai atent fara sa iti atingi nasul, ochii sau gura si linistea sufleteasca. Aceste masti se pot cumpara din urmatoarele magazine: Etsy, Amazon Handmade, eBay, Facebook Marketplace. Dupa ce ai cumparat mastile este recomandat sa le sterilizezi inainte de utilizare. 

Cand cauti modele sa ai in vedere ca masca sa acopere nasul si sa fie pana sub barbie pentru o acoperire maxima. 

Pentru a face o masca de casa vei avea nevoie de urmatoarele materiale: tesatura de bumbac, elastic, un kit de cusut sau o masina de cusut, un material fara pori dar respirabil, unele masti necesita materiale de filtrare care sa blocheze particulele. Dupa ce ai terminat masca trebuie sa o sterilizezi, sa o speli si sa o lasi sa se usuce intr-un loc unde aerul este bun sau unde este soare. 

Daca nu sti sa cosi nu este nicio problema, mai exista varinata de a folosi lipici de tesatura si fierul de calcat. Fierul va topi lipiciul si tesatura si pentru a forma pliurile mastii. Daca nu ai aceste materiale, poti sa folosesti o esarfa de care sa prinzi 2 elastice de par pentru a-ti acoperi fata. 

In cazul in care ai facut mai multe masti, poti sa cauti pe internet care sunt localele de donati si poti sa faci o fapta buna si sa le donezi acolo. 

Asadar si masca facuta in casa este destul de buna si protejeaza si nu este greu de realizat in cazul in care ai materialele necesare pentru a o confectiona si in plus, poti dona mastile daca ai realizat un numar mare de masti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *