Trump si Cook viziteaza fabrica Apple din Texas in timp ce incepe productia pentru Mac Pro

Stiri

Noul Mac Pro Apple a intrat in productie si va fi livrat utilizatorilor in cursul lunii decembrie, au sustinut cei de la Apple, miercuri, in timp ce au lansat noul campusal fabricii lor din Austin, Texas. Anuntul a coincis cu un tur al instalatiei de productie a noului calculator Mac, in timpul careia directorul executiv al companiei, Tim Cook, si presedintele Statelor Unite, Donald Trump, au discutat pe tema productiei acestui dispozitiv, dar si a altor contributii ale companiei la economia SUA. De asemenea, a inceput constructia si pentru noul campus al fabricii din Texas, care are in jur de 3 milioane de metri patrati si despre care Apple spune ca va gazdui initial 5.000 de angajati, in cadrul zilei de miercuri, iar acesta urmeaza sa fie inaugurat in cursul anului 2022. “Construirea Mac Pro, cel mai puternic dispozitiv al Apple de pana acum, in Austin este atat un motiv de mândrie, cat si un testament al puterii de durata a ingeniozitatii americane”, a spus Cook intr-un comunicat pe tema acestei lansari.

“Odata cu constructia noului nostru campus din Austin, in curs de desfasurare, Apple adanceste legatura stransa pe care o are cu orasul si forta de muncă talentata si diversa care il numeste ‘acasa’“, a spus Cook. “Responsabila pentru asigurarea a peste 2,4 milioane de locuri de munca americane, Apple este dornica sa scrie urmatorul nostru capitol aici si sa contribuie in continuare la povestea inovatiei din America.” Trump si-a pus in aplicare masurile tarifare impotriva Chinei, care a crescut pretul pentru mai multe componente pentru Mac Pro, inclusiv rama sa din otel inoxidabil si aluminiu, cablurile interne si placile de circuit. Trump a spus anterior ca Apple ar trebui sa produca piesele in Statele Unite in loc de China. Presedintele american insistat mult timp pentru ca cei de la Apple sa-i urmeze sfatul in acest sens, in timp ce Cook a incercat sa mute productia dispozitivelor companiei cu scopul de a evita o potentiala tarifare ca parte a razboiului comercial dintre SUA si China. Pentru Trump, aceasta vizita la fabrica Apple din Austin a reprezentat si o oportunitate de a-si face cunoscut recordul asupra economiei.

“Toată lumea a spus ca va fi o mutare rea pentru economie, dar asa cum ati auzit de la Tim Cook, avem cea mai puternica economie – de departe – din lume si luam miliarde si miliarde de dolari”, a spus el a spus reporterilor adunati la facilitatea companiei din Copertino. Economistii si liderii de afaceri au sustinut ca corporatiile si consumatorii americani vor avea de platit cel mai mult din cauza tarifelor pe care le-a impus Trump, nu China. Insa, pana acum, presedintele american s-a straduit sa demonstreze fix contrariul si se pare ca functioneaza. Probabil ca e una dintre miscarile sale in scopul de a obtine si al doilea mandat la Casa Alba. Nu ca ar putea sa-l piarda, avand in vedere lista de candidati la presedintie pentru alegerile de anul viitor. Adica, sa fim seriosi, nu exista nici o alternativa reala printre canditatii respectivi.

Acestei vizite s-au alaturat si personalitati precum secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, si consilierul prezidential Ivanka Trump.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *