Google interzice din Play Store aplicatiile care ofera imprumuturi utilizatorilor

Stiri

Cei de la Google au mai facut un pas pentru a-si remedia imaginea patata si au interzis din Play Store aplicatiile care ofera anumite imprumuturi personale. Potrivit The Wall Street Journal, aceasta este modalitatea Google de a lupta contra acelui tip de imprumuturi care pot veni cu rate ale dobanzii de pana la trei cifre. Un fel de Provident in mediul online, doar ca beneficiind de un succes mai mare pentru ca au clienti la nivel international acei utilizatori de Android care sunt destul de disperati sa apeleze la aceste imprumuturi. La urma urmei, nici sa ai cel mai nou flagship de la Samsung (excludem Galaxy Fold din ecuatie) sau cel mai nou iPhone nu inseamna ca nu ai putea sa ai probleme financiare la un moment dat. Si genul acesta de aplicatii asteapta sa ai nevoie sa apelezi la ele pentru a stoarce de trei ori mai multi bani de pe urma ta fata de suma cu care te-au imprumutat in momentul respectiv. Este o practica atat de folosita intre institutiile cu caracter non-bancar incat nu mai surprinde multa lume in ziua de azi. 

Google a spus ca aceasta politica este conceputa pentru a mentine utilizatorii in siguranta. O oarecare siguranta financiara, as putea spune. In 2016, compania americana a implementat o interdictie asupra anunturilor cu imprumuturi. Nu doar in motorul de cautare in sine, ci si in Chrome cu totul. Bine ca sunt interzise aceste institutii pe Chrome si nu sunt filtrate si eliminate scam-urile de pe prima pagina a motorului de cautare. Aceasta noua interdictie impotriva acestor aplicatii intr-un fel nu face decat sa solidifice pozitia celor de la Google fata  de aceste imprumuturi. Ceea ce nu este un lucru deloc rau.

Orice aplicatii care ofera imprumuturi personale cu o rata anuala procentuala (APR) de 36% sau mai mare nu mai sunt disponibile pe Play Store incepand din luna august. Pentru a-si pastra aplicatiile in Play Store, creditorii trebuie sa isi adapteze produsele și modelele de afaceri pentru a raspunde cerintelor Google. Ceea ce ar insemna sa solicite comisioane mai mici pentru imprumuturi, lucru pe care nu toti dezvoltatorii acestor aplicatii ar fi in stare sa-l faca, din motive evidente. Grupul de protectie a consumatorilor Color of Change este de acord cu noua interdictie a aplicațiilor de imprumut pentru a impiedica “creditorii pradatori” sa profite de pe urma utilizatorii Play Store. De asemenea, grupul solicita o interdictie similara si in App Store. Cu toate ca Apple nu s-a declarat prea ofensata de aceste aplicatii, insa utilizatorii de iPhone oricum nu sunt atat de expusi. Pentru ca Apple isi promova pana in momentul de fata doar propriile aplicatii in capul listei de produse disponibile pe App Store.

Cu toate ca este un demers destul de apreciat, nu toata lumea crede ca acest lucru este corect. Cei de la CURO Financial Technology Corp considera ca acest lucru dauneaza operatorilor si consumatorilor legitimi care cauta imprumuturi legale. Desi aceasta noua politica vine ca o piedica pentru utilizatorii Android din a primi aceste imprumuturi, in continuare acest lucru nu este imposibil. Utilizatorii vor putea in continuare sa descarce aplicatii pentru creditor sau sa foloseasca browserul dispozitivului pentru a accesa site-urile web ale creditorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *