Alamo Drafthouse avertizeaza parintii ca noul film Joker e prea violent pentru copii

Uncategorized

Ca o prima impresie, te-ai putea gandi la faptul ca noul film Joker e unul dintre acele filme obisnuite cu Batman pe care le vezi in mainstream. Ei bine, nu e deloc asa. Motiv pentru care indiferent de cate penare, caiete, postere sau orice alt merchandise cu Batman au acasa, copii nu ar trebui sa se uite la noul film Joker, ce il are pe Joaquin Phoenix in rolul dusmanului de moarte al justitiarului din Gotham City. Asa spun si cei de la Alamo Drafthouse. Intr-o postare pe Facebook in cursul zilei de marti, compania de productii cinematografice si teatru i-a avertizat pe parinti ca filmul R, care va debuta acest weekend, este inadecvat pentru copii. Asta pentru ca abordarea in privinta acestui film este mult mai diferita in comparatie cu alte productii cu Batman, dupa cum am mai spus si mai sus. Si include destule elemente de violenta, scenariul e probabil unul mai dark fata de toate celelalte filme

„Avertisment parental (nu este o gluma)”, se arata in postarea respectiva. “Joker este evaluat R, iar acest lucru din motive întemeiate. Exista o multime de [n.r. scene cu un] limbaj foarte dur, violenta brutala si, per total, un vibe rau. In general, este varianta Taxi Driver, intunecata si realista, a coborarii in nebunie a unui om perfect normal pana atunci. Nu este pentru copii si oricum nu le va placea. (Nu exista Batman.) “, spun cei de la Alamo Drafthouse in postarea respectiva. Interesant e faptul ca povestea caderii in insanitate a unui om obisnuit e infatisata intr-o varianta Taxi Driver in povestea unuia dintre cei mai mari villains (raufacatori) din universul cinematografic. As viziona filmul respectiv doar pentru a vedea cu ochii mei acest concept. 

Site-ul de rating al filmelor, MPAA, noteaza faptul ca Joker are parte de o evaluare R pentru “violente puternice sangeroase, comportament tulburator, limbaj si imagini sexuale scurte”. S-a ajuns la o oarecare intelegere cu privire la anumite aspecte in legatura cu filmul. Landmark Theaters, cel mai mare lant de cinema independent din Statele Unite, au spus ca nu va lasa oamenii sa poarte costume sau masti pentru spectacolele Joker. Lantul de teatru AMC a interzis deja mastile sau vopseaua (nu a interzis inca costumele si nici nu e un lucru sigur ca o va face) in cele peste 650 de cinematografe ale sale, dupa o filmare din 2012, in timpul unui spectacol din Colorado al The Dark Knight Rises.

Richard Trenholm, un critic al publicatiei americane CNET, spune despre Joker ca este un „film intens si tulburator” si observa ca „este greu sa vezi rostul cand nu exista un Batman eroic care sa reprezinte cealalta parte, reversul medaliei”. Reversul medaliei referindu-se la justitie. Practic, Joker e un film in care personajul principal e unul negativ si ramane nepedepsit pentru crimele sale in absenta unui supererou care sa-l opreasca. Pentru ca nu sunt sigur ca politia americana e una suficient de puternica pentru a pune capat amenintarii unui supervillain. De fapt, sunt sigur ca nu e. Ar fi impotriva legilor fictiunii. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *