Samsung Galaxy Fold, supus la teste de rezistenta. Cum s-a descurcat telefonul pliabil?

Telefoane

Samsung Galaxy Fold este, in sfarsit, pregatit pentru o relansare, iar telefonul a fost prezentat in cadrul IFA 2019. JerryRigEverything a publicat acum un videoclip cu o serie de teste dure efectuate pe telefon, pentru a vedea exact cat de fragil este acesta. El a efectuat un test de indoire, test de zgarieturi, test de flacara, si chiar l-a ingropat in putin nisip, totul pentru a testa capacitatile de rezistenta la praf a telefonului. In mod separat, Samsung a lansat si un videoclip nou, cu o serie de avertismente despre Samsung Galaxy Fold si despre ingrijirea necesara pentru ca acesta sa dureze mai mult timp. 

Vorbind mai intai despre testarea lui Zack Nelson, videoclipul incepe cu despachetarea Samsung Galaxy Fold si arata faptul ca cutia gazduieste accesorii pentru incarcare, casti si un manual de instructiuni obligatoriu pentru orice model nou. Telefonul este trecut mai intai prin testul zgarieturilor, iar ecranul mic din exterior incepe sa se deterioreze semnificativ la 6 zgarieturi, cu erori mai grave la 7, la fel ca si majoritatea telefoanelor de acolo. Ecranul mare din interior, dezamagitor, incepe sa se deterioreze la 2 zgarieturi. Mai mult, Nelson poate zgaria ecranul folosindu-si doar unghiile. Partile laterale ale telefonului sunt realizate din metal, inclusiv butoanele, astfel incat e usor sa-l zgarii. In timpul testarii sale, Nelson a lovit accidental o parte a ecranului cu instrumentul sau de zgariere a metalelor si aceasta mica acțiune a reusit sa omoare o intreaga bară de pixeli pe partea de sus. Aceasta a lasat o bara alba permanenta in partea de sus a ecranului si a facut ca acea portiune sa fie inutilizabila in majoritatea ocaziilor. In gluma, Nelson compara duritatea ecranului cu aluatul de paine si cu o guma de mestecat ce costa vreo 2.000 de dolari.

Testul de nisip arata clar faptul ca telefonul nu va fi in stare sa supravietuiasca o zi pe plaja, intrucat putin nisip presarat pe display este suficient pentru a intra in interiorul telefonului si a-l deteriora complet. Este un lucru nefericit faptul ca nisipul intra atat de repede in telefon si ca are timp sa-l deterioreze complet. La capitolul testul cu flacara, ecranul lui Samsung Galaxy Fold s-a descurcat putin mai bine – atat cu display-ul interior, cat si cu cel exterior – astfel incat cele doua s-au recuperat complet chiar si dupa expunerea la flacara pentru mai mult de 10 secunde.

Intr-un final, testul de indoire arata cat de puternic este ecranul, chiar si dupa ce ai aplicat multa presiune asupra acestuia, telefonul nu va crapa. Se poate observa faptul ca benzile de antena cedeaza putin, dar telefonul, in general, trece testul de indoire. Poti viziona videoclipul complet al lui JerryRigEverything mai jos:

Toate acestea fiind spuse, concluzionez faptul ca singurul aspect la care Samsung a lucrat mai indeaproape este durabilitatea ecranului la indoire, iar acest fapt se datoreaza accidentului din aprilie, inaintea lansarii. Toate celelalte aspecte au fost, in mare parte, nu neaparat neglijate cat nebagate in seama. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *