Trump vrea sa interzica tigarile electronice, pe masura ce creste ingrijorarea in privinta vapingului

Stiri

Mi se pare amuzant faptul ca, in timp ce marijuana se afla intr-un proces de legalizare globala, se iau actiuni crescande impotriva fumatului, si in special a vapingului. In timp ce Marea Britanie poate deveni prima tara care ia masuri pentru a interzice fumatul, Statele Unite poate deveni prima tara care ia masuri pentru a interzice vapingul. 

Bine, acum sincer, sa fiu, nu e mare diferenta intre o tigara si o tigara electronica. Efectul pe care il simti la final este unul diferit, de la tigara scoti fum de tutun, de la tigara electronica scoti aburi cu nicotina sau cu ce aroma de ce vrei tu. Si, sincer, e mult mai interesant, fiindca ai o gramada de arome din care poti alege, de la fructe gen lamaie, mere sau fructe mai exotice pana bauturi gen cafea sau energizante. Si nu se rezuma doar la acest gen de arome, pentru ca poti vapa tipuri de tutun pe care iti spun 100% ca nu le vei gasi la tigarile normale. Ok, poate doar la cele de contrabanda sau legale (glumesc, nu fuma legale). In fine. In acelasi timp in care aburii de la tigarile electronice nu contin substante gen gudron, au cantitati de nicotina la preferintele utilizatorilor. Acestea pot fi mai mari sau mai mici. In general, sunt cantitati mai mari.

In fine, sa revenim la subiect. In cursul zilei de miercuri, Donald Trump, presedintele Statelor Unite, a intensificat miercuri actiunea guvernului american impotriva producătorilor de țigări electronice, sugerand o interdictie asupra produselor vaporoase aromate. Preocuparile in privinta efectului acestor tigari electronice asupra sanatatii utilizatorilor au crescut in ultimele luni pe fondul unui focar de boli pulmonare grave care pot fi legate de vaping. Sau cel putin asa cred unii medici din America. La urma urmei, americanii se apuca de vapat inca de la 13-14 ani, acea faza experimentala in care oricine poate deveni fumator inrait.

Aceste zvonuri in legatura cu actiunile lui Trump vin la doua zile dupa ce Food and Drug Administration le-au trimis o scrisoare de avertizare celor de la Juul Labs cu privire la practicile de marketing ale companiei, care includeau “metode de convingere a studentilor ca tigarile electronice sunt complet sigure” pentru sanatatea acestora. Acum sincer, ce lucru e sigur pentru sanatatea unui om in mileniul 3? Produsele alimentare sunt pline de ingrediente suspecte, aerul respirat este unul poluat de catre autoturisme, fabrici, lucru care se resimte in incalzirea globala. Sunt elemente care nu pot decat sa grabeasca procesul de imbolnavire. 

Oricum, se pare ca administratia prezidentiala din America cauta cu orice pret sa interzica toate produsele pentru tigari electronice ce nu au aroma de tutun (adica lichidele cu aroma de fructe, bauturi cu cafeina sau diverse produse de patiserie), conform unui raport redactat de catre cei de la CBS News, in cadrul zilei de miercuri. Si cei de la Bloomberg au sustiunut ca Trump ar fi sustinnut ca vapingul e o „problema”.

“S-ar putea sa fie foarte bine sa facem ceva foarte, foarte puternic in acest sens”, a spus presedintele, miercuri, la Casa Albă. “Nu putem permite oamenilor sa se imbolanveasca. Oamenii mor.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *