Android 10 a fost lansat oficial, pe ce telefoane il poti utiliza pana acum

Stiri

Intr-un final, a aparut si Android 10, cea mai noua versiune a sistemului de operare dezvoltat de catre cei de la Google. Astfel, speculatiile in privinta acestui subiect s-au dovedit a fi adevarate. Cei de la Google au lansat versiunea finala de Android 10 in urma cu mai putin de 24 de ore. Din pacate, nu o poti experimenta pe foarte multe smartphone-uri pana in momentul de fata. Asta pentru ca motorul de cautare a ales sa nu faca o lansare completa inca, aceasta va mai avea putin de asteptat. Evident, propriile telefoane ale companiei au fost prioritare in aceasta ecuatie. Astfel, pana la aparitia oficiala, noul sistem de operare va aparea prima data pe telefoanele celor de la Google inainte de o lansare mai larga pe alte dispozitive ulterior in acest an, au declarat reprezentantii companiei. Ceea ce inseamna ca modelele Google Pixel vor beneficia primele de acest nou sistem de operare.

Normal. Interesante totusi schimbarile pe care le-a adoptat Google in ultima vreme. Mai intai de tot, gigantul motor de cautare si-a incalcat traditia cu lansarea acestei noi versiuni a sistemului sau de operare. Prin faptul ca acesta se numeste, pur si simplu, Android 10. In mod obisnuit, Google isi boteaza fiecare noua versiune dupa un desert in ordine alfabetica. De exemplu, Nougat, Pie sau Oreo. Nu am inteles niciodata aceasta logica de a numi sistemul de operare dupa dulciuri, dar in fine. Acum ca nu au facut-o, mi se pare un lucru mai bizar decat denumirile pe care le gaseau pentru fiecare noua versiune de Android. In al doilea rand, faptul ca au facut sistemul de operare disponibil doar pentru propriile telefoane. Ceea ce, insa, nu ar trebui sa fie surprinzator avand in vedere faptul ca fiecare corporatie isi pune propriile produse drept prioritate. Insa s-ar putea sa sara companii cu declaratii antitrust, ca sa-mi permit o gluma mai mult sau mai putin sarata (mai mult, din pacate pentru mine).

Bun, deci in cazul in care ai un smartphone foarte scump, gen Galaxy Note 10 Plus sau Huawei P30 Pro, nu se stie exact cand vei avea acces la Android 10. Avand in vedere faptul ca Google nu a anuntat o data exacta la care va lansa sistemul de operare si pentru celelalte telefoane mobile, deci mult noroc asteptand update-urile. A, si daca ai telefonul codat la vreo companie gen Orange sau Vodafone, s-ar putea sa mai ai putin mai mult de asteptat pana sa apara actualizarea pe telefonul tau. Tin sa te informez. Dincolo de aceste lucruri, singurele telefoane pe care vei putea accesa aceasta actualizare sunt, in momentul de fata: Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL si recent lansatele Pixel 3a și Pixel 3a XL. Plus Essential Phone. Care e un model dezvoltat tot de catre Google, insa a avut ghinionul de a trece printr-o serie de reduceri si a nu se transforma intr-un succes de masa. Cam ca toate celelalte smartphone-uri ale Google, sincer sa fiu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *