Facebook a platit contractori pentru a transcrie apeluri de Messenger

Social Networks

Saptamana trecuta, Facebook a oprit un program in care platea contractori terti sa asculte si sa transcrie clipuri audio de la utilizatorii sai, au declarat reprezentanti ai companiei in cadrul zilei de marti. La inceputul zilei respective, cei de la Bloomberg au redactat un raport in legatura cu existenta programului si despre faptul ca acesta a fost oprit, spunand ca anuntul oficial in acest sens este la o distanta de cateva ore din momentul respectiv. Contractorii nu stiau exact locul de unde se trimiteau aceste inregistrari audio sau cum erau acestea obtinute, au raportat cei de la Bloomberg, citand persoane care s-au ocupat de aceste locuri de munca contractante. Intr-adevar… ar trebui sa prezinte o usurare atat de mare faptul ca nu stiau exact locul din care dadeai un audio pe un grup de Facebook sau unei persoane, atat timp cat eu vorbeam in romana cu persoana respectiva si vine echipa de terti care lucreaza pentru Facebook ca sa le traduca in engleza cuvant cu cuvant exact tot ce am spus. Cum sa nu ma simt usurat cand aflu ca macar n-aveau habar de locul din care trimit inregistrari. La urma urmei, daca stiau ca le trimit dintr-un apartament cu 2 camere, as fi murit de rusine.

„La fel ca Apple si Google, am intrerupt revizuirea audio a audio cu mai mult de o saptamana in urma”, a confirmat un purtător de cuvânt al Facebook pentru CNET intr-o declaratie prin e-mail.

Apple, Google si Amazon au suspendat recent revizuirea umana a inregistrarilor audio ale utilizatorilor dupa ce au aparut prin presa zvonuri si informatii despre modul in care companiile foloseau contractori pentru a asculta inregistrarile de pe dispozitivele care isi  folosesc asistentii de voce respectivi: Siri, Google Assistant si Alexa. La fel ca acele trei companii, reteaua sociala a spus ca foloseste transcrierile pentru a verifica exactitatea sistemului sau de inteligenta artificiala in transcrierea chaturilor vocale Facebook Messenger, se arata in raport. Sigur, era doar un experiment al Facebook sa vada baietii exact cat de bine le functioneaza lor inteligenta artificiala. Culmea, porcul de guinea pentru aceste experimente sunt tot utilizatorii, dar bineinteles, era de asteptat din partea mariilor corporatii tech. 

Facebook a spus ca utilizatorii afectați au selectat optiunea de a-si transcrie chaturile vocale in setarile Messenger si au adaugat ca datele asociate cu inregistrarile au fost anonimizate inainte de a fi ascultate de catre contractori. Unu la mana, sunt absolut sigur ca, intr-adevar, datele respective au fost anonimizate. Nu incape indoiala, doar Facebook e de incredere, no? In al doilea rand, sunt absolut sigur ca Facebook transcria mesaje vocale si fara ca utilizatorul sa ceara explicit lucrul acesta. E parte din pachetul de servicii al retelei sociale, la urma urmei.

Diorectorul executiv al celor de la Facebook, Mark Zuckerberg, a spus anterior Senatului SUA ca Facebook „nu asculta ce se intampla la microfon si nu il foloseste pentru reclame … nu facem asta”. O planeta intreaga te crede pe cuvantul tau de traficant de date personale, imbecilule.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *