Fondatorul 8chan cere inchiderea platformei

Dark Web

Bine, nu ar fi primul care cere inchiderea unei platforme pe care a creat-o, sau la creerea careia a contribuit. Unul dintre ei este Chris Hughes, co-fondatorul Facebook, si fostul coleg de facultate si prieten al lui Mark Zuckerberg in vremurile in care Facebook era mai mult un proiect al unor studenti la Harvard decat un monopol asupra industriei tech. Acum si fondatorul site-ului 8chan cere inchiderea acestuia deoarece incurajeaza terorismul si distribuirea mesajelor rasiste, ce stau la baza atacurilor armate din SUA. Ei bine, motivele sunt fondate, genul asta de site-uri dubioase, precum 4chan, 8chan, Reddit, 9gag sau mai stiu eu ce alte platforme cu tenta de deep web au comunitati a caror sanatate mintala este indoielnica. Genul de comunitati care ofera gratuit discursuri de ura la adresa fiecarui obiect pe care il vad putin mai dubios in ochii lor. Interesant sa traiesti in pielea unor astfel de personaje. 

Frederick Brennan, fondatorul 8chan, un forum devenit cunoscut pentru publicarea continutului rasist si extremist, cere ca site-ul sa fie inchis, in urma atacului armat din El Paso, Texas, in care au murit 20 de persoane si alte zeci au fost ranite. Desigur, atunci cand atacul respectiv a fost comentat pe 8chan, cumva au reusit sa iasa doar comentarii de hate la adresa victimelor, cum ca si-au meritat-o pentru ca #motive. Nu exista nici un site mai dezgustator ca aceste 4 platforme pe care le-am enumerat mai sus. Nu ca as avea acces la vreuna dintre ele, fiind din Uniunea Europeana. 

Brennan,cel care a pornit site-ul in 2013, dar care a renuntat la el doar in urma cu cateva luni,  in decembrie 2018, a declarat ca 8chan trebuie inchis pentru că „acesta gazduieste o audienta receptivă pentru teroristii domestici”. Aceste comentarii au aparut după ce autoritatile americane au declarat ca investigheaza un manifest anti-imigranti care a circulat pe platforma 8chan inainte cu doar câteva ore de atacul din El Paso. „Din nou, teroristii au folosit 8chan pentru a distribui mesajul deoarece stiau că oamenii il vor salva si-l vor da mai departe. Site-ul trebuie inchis, iar proprietarii sa faca o favoare lumii si sa-l închidă”, a spus Brennan.

Atacatorul din El Paso este un barbat de 21 de ani din Allen, Texas, iar autoritatile vor sa determine daca el a scris acel manifest rasist in care sunt discriminati hispanici, „care au cucerit Texasul”. Nu inteleg de unde aceasta declaratie. Este legata de faptul ca Texas a fost odinioara o colonie spaniola? Eu imi amintesc ca Texas a fost parte din Mexic dupa ce aceasta si-a obtinut independenta fata de Spania, dupa care si-a proclamat independenta fata de Mexic ca o republica si a intrat in interiorul Statelor Unite dupa ani de zile mai tarziu. In fine. El Paso este un oras in Texas, aflat la granita cu Mexic, unde se afla o comunitate mare de hispanici. 

Din nou, Texasul a fost hispanic cu mult timp inainte sa fie parte a SUA, dar ce sa le ceri unor primate americane?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *