Cum e un zbor cu un avion de la TAROM in 2019?

Stiri

Aproape ca am si uitat ca mai are si Romania o companie proprie industria aeronautica. Oricum, in ceea ce priveste spatiul aerian romanesc, avem prea putine rute interne. Spre exemplu, un oras ca Brasovul, care atrage mii de turisti straini in fiecare an, nu are un aeroport; prin urmare, cei care vor sa viziteze trebuie sa ia autocarul de la Sibiu sau Bucuresti. In fine, ideea e ca ar trebui sa fim mandri ca romani ca mai avem o companie aeronautica proprie, dupa atat de multe intreprinderi autohtone care au fost vandute sau desfiintate dupa caderea regimului comunist. Daca ne gandim doar la cate fabrici de tractoare, automobile, electrocasnice, motorete / motociclete sau tigari au fost desfiintate dupa 1989, e bine ca ne-au ramas companii ca CFR Marfa sau TAROM. Nu? Doar ca TAROM este o companie romaneasca care a rezistat pana in prezent; suntem in 2019, iar orice lucru autohton care a rezistat pana acum a facut-o in conditii absolut mizerabile. Bine, nu e chiar cazul cand vorbim de TAROM, insa lucrurile nu stau nici chiar atat de bine. 

Compania Nationala de Transporturi Aeriene a Romaniei, pe scurt TAROM, este una dintre singurele companii care se mai afla in proprietatea statului roman, aflandu-se in subordinea Ministerului Transporturilor. Statul detine 97,21% din actiunile companiei, dar, dupa cum probabil te asteptai, deciziile pe care conducerea acesteia le-a luat de-a lungul timpului nu au avut deloc efecte pozitive asupra companiei. Recent, TAROM s-a aflat din nou in atentia publicului larg in urma unui nou scandal, procurorii DIICOT efectuand perchezitii la compania de stat. Pentru acuzatii de trafic de piese de avioane si organizare de grup infractional. Si se pare ca s-a ajuns, in sfarsit, si la acel nivel. Pentru ca, pana acum, TAROM insemna, in general, intruchiparea nepotismului in sistemul economic din Romania, avand in vedere faptul ca in jur de 40% dintre angajatii companiei erau la un moment dat inruditi unul cu altul. Senzational, nu?

Un zbor cu TAROM in 2019

In industria aeronautica din ziua de azi, marile corporatii aeronautice, precum Lufthansa, Delta Airlines sau KLM, se confrunta cu amenintarea unor companii care ofera servicii low cost, precum Ryanair sau Wizz Air. Aceste companii low cost ofera bilete de avion la pretul de doar 10 euro, insa daca nu ai de gand sa zbori singur, s-ar putea sa te trezesti ca o sa te supraincarce cu taxe suplimentare in functie de numarul de persoane sau de bagajele pe care le cari cu tine. In fine. Industria aeronautica romaneasca este dominata de cele doua tipuri de companii straine, astfel incat TAROM este strain pe propria piata, ai putea spune.

In primul rand, TAROM ofera aceleasi preturi ca si companiile premium gen Lufthansa sau Delta Airlines. Pretul unui bilet de la Bucuresti pana la Timisoara, cu un avion de-al TAROM-ului, este in jur de 250 de lei, doar dus. Flota aeriana a TAROM este incredibil de invechita, iar la capitolul calitate a zborului seamana cu o calatorie a unei companii low cost. Insa, din punct de vedere al serviciilor, imbarcarea este una destul de rapida, iar decolarea la fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *