Uber, legal incepand de azi. Ce-ti trebuie pentru a fii sofer de Uber

Stiri

Ordonanta de urgenta prin care se reglementeaza intrarea in legalitate a serviciilor de tip ridesharing a fost publicata azi in Monitorul Oficial. Acest lucru marcheaza o lovitura importanta la adresa taximetristilor, dar si o victorie importanta a serviciilor Uber, Bolt, Clever Go, Yango si altele, care au capatat acum un cadru de functionare complet legal, iar soferii acestor aplicatii nu mai prezinta riscul de a fii amendati in cazul in care sunt opriti de politie. Asta inseamna, ca, daca vrei sa devii sofer Uber, poti in orice moment, atat timp cat respecti anumite reguli. Avand in vedere cati pasageri au inceput sa foloseasca Uberul in dauna taxiului (si chiar a transportului in comun), dar si faptul ca o multime de taximetristi au inceput sa devina soferi de Uber pentru ca au vazut ca astfel au mai mult succes, ai putea sa castigi destul de bine din aceasta meserie. 

Desigur, sunt anumite reguli pe care trebuie sa le respecti pentru a face acest pas. Acum ca Uber si alte servicii de ridesharing se afla in legalitate, exista si o serie de reguli pe care compania trebuie sa le respecte. Prin urmare, daca vrei sa fii sofer pe Uber trebuie sa ai minimul de 21 de ani impliniti, sa detii un permis auto categoria B si un certificat care sa ateste ca ai o pregatire de cel putin 2 ani in domeniul transportului de persoane. Intr-adevar, ultima masura este una ce inchide usa multora care vor sa inceapa direct pe Uber, insa este o masura care protejeaza clientii de posibilitatea de a da peste un sofer violent. Pentru ca nu ar fi permisa angajarea unui sofer care in anii sai de experienta in domeniul transportului de persoane a apucat sa-si faca un cazier. Deci daca ai avut probleme cu garda, mai bine incerci sa-ti gasesti altceva (orice mai poti sa gasesti pe piata de munca). Trecand peste aceste detalii, mai sunt multe alte lucruri marunte, precum tinuta adecvata, comportamentul politicos cu pasagerii (nu esti pe taxi ca sa fii ultimul marlan, comportamentul tau poate afecta imaginea sau reputatia companiei daca un client nemultumit lasa o recenzie negativa pe pagina companiei).

Exista un set de reguli si pentru masina pe care o vei conduce daca ajungi sofer pe Uber. Aceasta trebuie sa fie suficient de spatioasa pentru a cara mai multi pasageri, deci trebuie sa aiba un maxim de cinci locuri, inclusiv locul conducatorului auto, să aiba ITP la fiecare sase luni, iar in momentul cursei trebuie sa se conformeze cu normele tehnice in ceea ce priveste siguranta circulatiei rutiere, protecţia mediului si utilizarea conform destinatiei. De asemenea, masina nu poate fi mai veche de 15 ani; deci daca vrei sa plimbi pasageri intr-un BMW din 94, poti sa-ti iei gandul de la Uber. Ca sa nu mai mentionez faptul ca nici nu trebuie sa fie masina ta personala: poti sa faci Uber printr-o masina luata prin leasing sau prin inchiriere ori comodat. Daca respecti aceste reguli si vrei sa devii sofer Uber, iti urez cat mai multe calatorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *