Detalii Xbox Project Scarlett: Unitate de disc confirmata, plus grafica 8K

Jocuri / Gaming

Esti un fan Xbox? Daca da, pregateste-te pentru o noua editie. Microsoft a dat mai multe detalii despre viitoarea sa consola de jocuri video Xbox, numita Scarlett, intr-o prezentare inaintea Electronic Entertainment Expo sau E3, dupa cum este cunoscut in Los Angeles duminica. Noul dispozitiv va fi de patru ori mai puternic decat Xbox One X si va fi alimentat de un cip AMD. Microsoft a declarat ca noua sa consoala va putea oferi rate de cadre de până la 120 de cadre pe secunda sau de doua ori mai mare decat media TV. Noul dispozitiv va include si o unitate SSD, au sustinut cei de la Microsoft, ceea ce inseamna ca aceasta consola va incarca jocuri mult mai repede decat prin hard disk-urile sale mecanice mai vechi.

“O consola ar trebui sa fie construita si optimizata pentru un singur lucru si un singur lucru: gaming”, a declarat Phil Spencer, seful Xbox, in timpul prezentarii noii cosole. Dispozitivul va mai avea inca o unitate de disc, compania a declarat pentru GamesIndustry.biz, chiar daca cei de la Microsoft a lansat luna trecuta un Xbox low-cost all-digital. “Stim, pentru ca o vedem, ca tot mai mulți jucatori cumpara digital”, a declarat el despre aceasta publicatie. “Experienta in anumite situatii, mai ales daca sunt departe de consola mea si totul este pe hard-drive-ul meu cu drepturi sunt toate acolo – exista cateva scenarii care sunt usor de dedus. Cunoastem faptul ca oamenii inca au discuri”.

Compania a spus despre noul sau Xbox ca va fi lansat impreuna cu urmatorul mare joc de război al spatiului, Halo Infinite. Aceasta va marca prima data cand Halo va fi un titlu de lansare pentru noul echipament Xbox in aproape 20 de ani. Este o miscare interesanta din partea celor de la Microsoft, lansand urmatorul Xbox impreuna cu unul dintre cele mai anticipate titluri ale anului. Urmatorul Xbox-ul al celor de la Microsoft, care este asteptat sa ajunga pe rafturile de retail anul viitor, vine intr-o perioadă de tranzitie in lumea jocurilor video. Microsoft si Sony si-au anuntat colaborarea in ambele planuri de lansare a consolelor de jocuri video de ultima generatie, urmarind pe dispozitivele lor Xbox One si PlayStation 4, lansate pentru prima data in 2013. Cu toate ca nou-venitii urmaresc sa schimbe si lumea jocurilor video si pot oferi o noua competitie.

In martie, Google a anuntat lansarea unui nou serviciu de gaming streaming, numit Stadia, care le va permite jucatorilor sa deruleze jocuri pe internet intr-un mod similar in care sunt derulate acum filmele si serialele pe Netflix. Stadia nu necesita sa functioneze printr-o consola de jocuri video si va fi gratuita atunci cand cumperi un joc de la Google, in esenta, fiind pas la pas cu ideea de a conecta o consola in televizor.

Totusi, producatorii de jocuri au declarat despre conexiunile la internet din intreaga lume ca nu sunt suficient de fiabile pentru streamingul jocurilor, ceea ce face parte din motivele pentru care Microsoft si Sony colaboreaza. Pentru a incerca sa le puna intr-un format in care sa poata fi cat mai accesibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *