Despre ultimul episod din Game of Thrones

Seriale TV

Daca nu esti la curent cu firul narativ al povestii, citesti pe propriul risc

Daca sezonul 7 din celebrul serial Game of Thrones a starnit o gramada de opinii care nu erau deacord cu anumite aspecte ale felului in care a fost tratat serialul si personajele sale, ca plot armor-ul din jurul unora, sau scenariul care incepea sa semene din ce in ce mai mult cu Lord of the Rings, sezonul 8 a cauzat controverse printre fanii serialului. In special dupa penultimul episod al serialului, atunci cand Daenerys Targaryen a ajuns, in cele din urma, in fata King’s Landing. Exact in momentul in care s-a decis sa arda mai mult de jumatate din oras cu dragonul, fiind vinovata de moartea a mii de nevinovati, in goana ei dupa a o ucide pe Cersei Lannister. Asta in ciuda faptului ca mana ei, Tyrion Lannister, reusise sa smulga o promisiune de a nu ataca in cazul in care aude clopotele prin care se anunta predarea orasului. In fine. 

Nemultumirea fanilor fata de evolutia serialului a atins cote atat de inalte, incat a aparut o petitie pe change.org, cerandu-le celor de la HBO sa refaca sezonul opt al serialului, cu un alt fir narativ, care sa aiba mai mult sens in contextul evenimentelor petrecute. Dincolo de faptul ca aceasta petitie este doar o dovada in plus a faptului ca unele fanbase-uri se simt indreptatite sa ceara ce vor sa vada la televizor, acesti fani au dreptate, dintr-un anumit punct de vedere. In ultimele doua sezoane, Game of Thrones a devenit din ce in ce mai mult Lord of the Rings, cu tipul acela de main villain generic serialelor sau filmelor de gen fantasy si cu diferite factiuni care se luptau intre ele, fara sa stie de amenintarea exterioara. Iar acum, cand zarurile au fost aruncate si asupra povestii amentarii exterioare, iar jucatorii ramasi si-au continuat lupta pentru tronul forjat din sabii, avem un astfel de deznodamant. As putea sa rad pe tema asta, insa ma voi abtine.

Cat despre ultimul episod, HBO a postat doar doua poze legate de acesta. Pe langa trailer. Putem vedea cum Daenerys sta in fata trupelor sale, sau cum Jon Snow, Tyrion si Davos Seaworth se plimba prin ce a mai ramas din King’s Landing. Avand in vedere faptul ca Jon Snow parea sa realizeze in acele momente cine este, de fapt, matusa / iubita lui (fosta iubita, de acum incolo, banuiesc), se pare ca ultima confruntare ar putea fi chiar intre Jon si Daenerys. Ultimii supravietuitori ai Casei Targaryen, duelandu-se pentru ce a mai ramas dintr-o capitala mizera a unui univers mizer. In cele din urma, daca spoilerele postate de catre cei de pe reddit au putin adevar in ele, se pare ca Jon o va ucide pe Daenerys. Desi nu se zice clar daca va supravietui si el. Am motive sa cred ca nu este doar o imaginatie, pentru ca o parte din aceste spoilere s-au mai adeverit pana acum. Ultimele chiar in episodul 5, deci vom avea un final interesant. Cred.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *