Instagram desfiinteaza functia Direct

Social Networks

In luna imediat urmatoare, nu vei mai putea sa patrunzi in DM-urile altor persoane (traducere mot-a-mot din slide into someone else’s DM, in engleza) prin intermediul aplicatiei Direct for Instagram. O stire interesanta, insa eu personal nu vad motivul pentru care Instagram ar lua o decizie de genul. In fine. Lasand parerile personale deoparte, se pare ca aplicatia social media de fotografii isi auto-distruge suportul pentru functia Direct “in cadrul lunii imediat urmatoare”. Cu toate acestea, toate mesajele importante sau neimportante pe care le discuti cu colegii, familia, prietenii, tovarasii, fetele pe care le ai in DM (sau mai degraba in friendzone) si cu oricine ai mai putea vorbi nu dispar pentru totdeauna – doar se deplaseaza la aplicatia dedicata Instagram.

Dupa cum a observat si comentatorul american in domeniul industriei mass-media, Matt Navarra, si cativa fani dedicati ai aplicatiei, in Magazinul Google Play, utilizatorii sunt acum intampinati cu un mesaj cand incearca sa utilizeze aplicatia Direct for Instagram, mesaj care spune pur si simplu “leave”, adica “pleaca”. Intr-adevar, trebuie sa-i felicit pe cei de la Instagram pentru modul extrem de direct si frumos in care au spus ca serviciul lor nu mai este disponibil pentru publicul larg. 

Direct a fost lanasat initial la data de 7 decembrie 2017 ca o functie apartinand aplicatiei cu camera de luat vederi (haha, am ras singur la propria duma), care avea mai mult decat o asemanare trecatoare cu Snapchat. Bine, adevarul e ca, ce aplicatie nu a inceput sa copieze Snapchat. In fine. Acest test a fost lansat in urmatoarele tari: Chile, Israel, Italia, Portugalia, Turcia și Uruguay, cu detalii despre o scandaliera la nivel mondial. In acel moment, un purtator de cuvant al companiei a declarat pentru The Verge că “Direct a crescut in cadrul Instagram in ultimii patru ani, dar putem face si mai bine daca se afla pe cont propriu”.

Acum se pare ca Direct a disparut, inainte sa poata evolua pe cont propriu vreodata. Iar cea mai amuzanta sau confuza parte legata de acest fapt este ca motivele pentru care aceasta aplicatie a fost desfiintata nu sunt suficient de clare. Direct pentru Instagram parea sa urmeze aceeasi traiectorie ca Messenger, aplicatia de mesaje pentru profilul de Facebook al utilizatorilor, aplicatie pe care compania mama a lansat-o in 2014 si, care, in prezent, este una dintre cele mai populare aplicatii de mesagerie.

Nici nu e ca si cum Instagram ar fi oferit o explicatie pentru decizia sa de a desfiinta una dintre aplicatiile care pareau sa aiba potentialul de a deveni nu a răspuns imediat la o solicitare de comentariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *