Directorul executiv al Twitter, Jack Dorsey s-a intalnit cu Donald Trump

Social Networks

Directorul executiv al celor de la Twitter, Jack Dorsey, s-a intalnit, marti, cu presedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. Intalnirea a avut loc in aceeasi zi in care Trump a criticat Twitter, acuzand reteaua sociala ca este “extrem de discriminatorie”, jucand “jocuri politice” si ca nu-l trateaza “bine, ca un republican”. Twitter a negat suprimarea discursului conservator in trecut, insa este din ce in ce mai clar faptul ca pe platforma retelei sociale, extrem de puternica in mediul politic american datorita faptului ca este mult mai folosita in aceste scopuri in comparatie cu alte retele sociale. Prin urmare, Twitter are puterea de a influenta suficient de mult incat sa manipuleze anumite rezultate, si se pare ca acestia le iau partea celor de la Partidul Republican. La cateva ore dupa reactia putin exagerata a presedintelui american la adresa celor de la  Twitter, Trump a scris pe platforma retelei sociale despre intalnire si a spus ca asteapta cu nerabdare sa “mentina un dialog deschis”.

Publicatia Motherboard, cea care a raportat prima in legatura cu intalnirea dintre presedintele american si reprezentantii retelei sociale, a declarat ca Dorsey a fost invitat la Casa Albă pentru o intalnire de 30 de minute, cu usile inchise. Purtatorul de cuvant al celor de la Twitter a declarat ca Dorsey a avut o “întâlnire constructivă” cu presedintele, confirmand astfel faptul ca mogulul tehnic a fost invitat el insusi la Casa Alba pentru o serie de discutii in acest sens. “Cei doi au discutat despre angajamentul Twitter de a proteja sanatatea conversatiei publice inaintea alegerile din 2020 si despre eforturile depuse pentru a raspunde crizei de opiacee”, a spus purtătorul de cuvânt. Purtatorul de cuvant si alti reprezentanti ai celor de la Twitter au refuzat sa raspunda la intrebarea daca Dorsey a discutat despre afirmațiile lui Trump impotriva companiei in timpul intalnirii. Publicatia Washington Post, citand o persoana cu cunstiinte directe in legatura cu aceasta conversatie (sursa anonima, ca de obicei), a raportat ca Trump si-ar fi exprimat ingrijorarea cu privire la pierderea urmaritorilor Twitter. Aici nu mai e vina companiei ca unii utilizatori dau unfollow unor personalitati publice. Dorsey i-a raspuns presedintelui ca unii utilizatori ai Twitter, inclusiv el insusi, si-au pierdut adeptii dupa ce compania a spart spam-ul, a raportat The Post.

Casa Alba a confirmat intalnirea, dar nu a furnizat detalii suplimentare in legatura cu discutiile abordate in cadrul acesteia. Cu aproape 60 de milioane de urmaritori, Trump este unul dintre cei mai populari utilizatori ai Twitter-ului, insa tweet-urile sale, la fel ca deciziile sale privind politica interna, pot fi, de asemenea, controversate. Twitter s-a confruntat cu apeluri pentru a-l elimina pe Trump de pe platforma, motivand afirmatiile despre faptul ca presedintele american raspandeste discursuri de ura sau incită la violenta. Reteaua sociala ia in considerare noile valori ale tweeturilor lui Trump. Twitter, care a inregistrat, conform unui raport de marti, mai multe castiguri decat se astepta, intenționeaza sa adauge o notificare in cazul in care un mesaj de posta electronica incalca regulile companiei, dar ramane pentru ca este mesaj de interes public.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *